luni, 3 octombrie 2011

Tort cu frisca

Ingrediente:

Blat:

  • 150 gr nuca macinata cat mai fin,
  • 150 gr zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 250 ml apa minerala,
  • 6-7 linguri faina 

Sirop:
  • 500 ml apa,
  • 5 linguri zahar,
  • esenta rom,
  • 2-3 felii de lamaie.

Crema:
  • un plic de praf de budinca Dr. Oetker
  • frisca vegetala

Mod de preparare:

Primul lucru ar trebui facut siropul.
Punem apa, zaharul, esenta si feliile de lamaie pe foc si lasam pana scade aproape de jumatate.

Se amesteca apa minerala cu zaharul, nuca, praful de copt si faina.
Se pune intr-o forma rotunda unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Sau ca a nu aveti dureri de cap cand se rastoarna, in loc de faina puteti folosi o folie de aluminiu unsa cu margarina sau ulei.
Se da la cuptor pentru ~ 30 minute la 200 grade.
Se lasa la racit, dupa care se va taia in doua.
Cat timp se raceste blatul, noi facem crema.
Puteti folosi "n" variante de creme.
Eu am ales una usor de facut.
Citim instructiunile dupa pachet, numai ca inlocuim laptele cu apa minerala, adaugam si 2 lingurite de zahar si punem pe foc pana se leaga.
Lasam la racit.
Insiropam partea din blat care o punem la baza cu jumatate din sirop.
Adaugam crema, frisca, dupa care punem si cealalta parte a blatului pe care o vom insiropa cu restul de sirop.
Ornam cu frisca si ciocolata neagra rasa.
Lasam la rece minim 3 ore.

Bon Appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu