joi, 29 septembrie 2011

Top 7 cele mai ciudate animale

Dragonul Gulerat
Caracatita Dumbo
Iepurele de Angora
Ornitorincul
Narvalul

Pestele Unditar
Crabul Yeti
Moda se schimba in permanenta, se demodeaza atat de repede incat hainele schimbate de la un sezon la altul par ca nu mai au ce cauta in dulapul nostru. Si astfel am ajuns si la moda 2011 - un nou an, doua noi sezoane, de iarna si ulterior de primavara - vara.

Moda 2011
Foto: Hepta
Iubesti moda? Sau dimpotriva, iti este indiferenta? Ce e sigur este faptul ca oricum ai gandi, ea face parte din viata ta, de la simplul fapt ca trebuie sa porti haine. Si nimeni nu va purta astazi haine din secolul trecut in orice caz. Ci va purta ceea ce se poarta. :)

Si daca tot trebuie sa purtam haine, de ce sa nu purtam haine frumoase, nu-i asa?

Daca vreti sa fiti la curent cu tot ce inseamna moda 2011, aveti mai jos o lista, aflata in continua updatare, cu cele mai importante trenduri si noutati in materie de fashion pentru acest an. Asa ca, bineinteles, ramaneti cu click-ul pe noi.


Marinela Gheorghe

Molecule F si Alina Botea – colectia noua de iarna

Molecule F si Alina Botea – colectia noua de iarna

Site-ul Molecule F s-a intors din vacanta de vara cu forte proaspete si colectii noi pentru adeptele shoppingului online. De data aceasta este vorba despre colectia "Snowflakes" pentru iarna 2011-2012, semnata de Alina Botea.

Creatorul Alina Botea propune pentru aceasta iarna un basm de moda cu nuante blande de gri, argintiu, roz, alb sau verde impunator.

Alina Botea propune o colectie care respecta ca de fiecare data cateva dintre trend-urile principale ale sezonului: pastel, retro si glam. Materialele folosite sunt fie stofe groase, fie tesaturi delicate de matase naturala, completate de printuri digitale si paiete stralucitoare.
Tinutele colectiei spun o poveste de iarna in linii serpuite si forme minimaliste, insa cu printuri ce sugereaza frumosul dans la fulgilor pe matasea imprimata digital.

Colectia Snowflakes a fost prezentata la Mercedes Benz Fashion Week Berlin in cadrul show-ului Romanian Designers, unde a fost primita cu aplauze la scena deschisa.

sâmbătă, 17 septembrie 2011

Curiozitati despre animale

Printre cele mai uimitoare curiozitati despre animale se numara si animalele (mai mult sau mai putin) transparente, i.e. care au pielea transparenta, ceea ce le permite privitorilor sa levada organele interne. Majoritatea acestor animale sunt animale acvatice, care traiesc in adancurile oceanelor. Lipsa lor de pigmenti le permite sa scape de pradatori, care practic vad direct prin aceste animale deosebite. Printre cele mai interesante animale transparente se numara:Calmarul de sticla (Glass Squid) – singurul sau organ intern vizibil este glanda sa digestiva; unii Castraveti de mare (numiti Enypniastes) – descoperiti recent in nordul Golfului Mexic; Pestele cu cap transparent – din tot corpul acestui peste, doar capul este transparent (si este plin cu lichid), iar ochii lui – situati in interiorul capului, in partea de sus – se pot roti in sus, in timp ce pestele ramane orizontal;Fluturele cu aripi de sticla – greu de observat in timpul zborului.

miercuri, 7 septembrie 2011

Muffins de ciocolata cu inima moale


E ca si cand ai manca inima ciocolatei. Exteriorul e usor, ca un mousse, iar interiorul e moale ca o lava care curge afara cand taiati muffinsul. Se pot prepara cu sau fara "inimi" aromate.
Retete apartine patiserului francez Pierre Herme care dealtfel a dezvoltat si tehnica inimilor aromate prin congelarea sosurilor. Eu pana acum am incercat doua feluri de umpluturi (cu ceai verde si cu zmeura) dar imi sta gandul la una cu sos de alune de padure si alta cu sos de portocale. Suna bine nu-i asa?

Ingrediente
Aluat
100 gr ciocolata amaruie (70% cacao)
125 gr unt la temperatura camerei (unt 82% grasime)
80-100 gr zahar (depinde cat de dulci le vreti)
2 oua
30 gr faina
1 lingura rom (optional)
Inimi aromate
  1. 100 gr ciocolata alba
    30 ml frisca nebatuta
    1/4 lingurita pudra ceai verde (Matcha )
  2. 50 gr ciocolata
    250 gr zmeura
    putin zahar
Bucati: 5 muffins; "inimile" ies mai multe, dar pot fi pastrate in congelator cateva luni
Preparare
  1. Topim ciocolata pe abur.
  2. Frecam untul cu zaharul pana se face spuma.
  3. Adaugam ciocolata peste untul frecat si omogenizam.
  4. Adaugam apoi ouale, pe rand si amestecam dupa fiecare. Adaugam romul.
  5. La sfarsit adaugam faina si omogenizam bine. Aluatul e gata.
  6. Pentru inimi aromate, topim ciocolata alba pe abur si cand e topita adaugam frisca si putin ceai verde sa se coloreze frumos. La celelalte am pus zmeura (congelata) pe foc cu putin zahar dupa gust si am dau un clocot pana s-a topit zaharul, apoi am luat de pe foc si am adaugat ciocolata topita pe abur.
  7. Aluatul de inimi le-am pus in pungi pentru cuburi de gheata folosind o palnie si apoi le-am dat la congelator pana s-au intarit. Se pot pastra luni intregi la congelator, nu trebuie folosite imediat.
    * daca doriti sa prepararti muffins simple, fara aroma in centru, sariti pasii 6 si 7; muffinsurile vor avea mijlocul moale si fara aceste inimi aromate
  8. Am pregatit formele de aluminiu ( de diametru 8.5 cm) ungandu-le cu unt. Pe cateva am presarat cacao sa vad diferenta, dar la sfarsit briosele au iesit usor din toate formele, deci puteti doar sa le ungeti cu unt.
  9. Punem aluatul in poche-ul de patiserie.
  10. Umplem 1/3 din forma cu aluat. Daca doriti, asezati in centru o "inima" congelata. Acoperiti cu aluat, astfel incat sa umpleti doar 3/4 din forma.
  11. Am dat la cuptor la 170 pentru 9-10 minute. Muffinsurile sunt coapte cand marginea e crescuta, iar in centru se vede un cerc inca umed si necopt (vezi poza numarul 9). Atunci trebuie scoase din cuptor, altfel, daca le coaceti mai mult, nu vor mai avea mijloc moale.
    * timpul de coacere este pentru formele de 8.5 cm; daca folositi forme mai mici timpul va fi si el mai mic; se pot folosi forme de aluminiu sau silicon
  12. Se rastoarna pe o farfurie si se servesc, presarate eventual cu putin zahar pudra.
    * se pot servi si reci dar nu vor mai avea mijlocul moale care sa curga afara, acesta va fi doar cremos

sâmbătă, 3 septembrie 2011

Milkshake cu ciocolata


Ingrediente
100 ml cafea expresso(racita)
100 ml lapte
2-3 cuburi de gheata
1 cupa inghetata de ciocolata
1 lingura crema de ciocolata(finetti, nutella)
zahar dupa gust
frisca
2 caise confiate


Timp de preparare: sub 15 minute


Mod de preparare
Punem intr-un blender cafeaua racita,laptele,cuburile de gheata,crema de ciocolata, inghetata, zaharul  si amestecam pentru o omogenizare buna.Turnam in pahare  si ornam cu frisca si fasii de fructe confiate.
Delicios, delicios..............

Curiozitati


Tu`i Malila, o testoasa din specia Geochelone radiata, este cea mai batrana testoasa din lume? Totodata, ea este si cel mai batran exemplar din categoria reptilelor gasit pana acum de cercetatori. Ea a murit la varsta de 188 de ani si a apartinut familei regale din statul Tonga, fiind o donatie din partea capitanului britanic James Cook.
Schindleria brevipinguis este cel mai mic peste din lume? Ei pot atinge maxim 8.4 mm la maturitate.
 In ciuda greutatii sale impresionante, un urs grizzly poate alerga la fel de rapid ca si un cal obisnuit.
Cel mai mare mamifer al planetei, balena albastra, cantareste 50 de tone la nastere. La maturitate, ea poate ajunge pana la 150 de tone.
Cu ajutorul limbii sale extrem de lungi si elastice, aproximativ 55 cm, girafa este capabila sa se curete singura in urechi.