miercuri, 31 august 2011

Bratarile prieteniei – Cum se fac? Cred ca multi dintre voi doresc sa afle cum se fac bratarile prieteniei, asa ca mi-am luat inima in dinti si m-am gandit sa va impartasesc cateva din «secretele meseriei». De ce este nevoie? In primul rand de o forfecuta, una sau doua agrafe de siguranta si fire de bumbac de diferite culori cam de 80-90 centimetri fiecare. In functie de numarul de fire, bratara va iesi mai lata sau mai ingusta. Tipurile de fire de bumbac indicate sunt mouline si cotton perle dar cel mai bine este sa gasiti un fir de bumbac mercerizat (Angelica) pentru ca nu se rasuceste si nu se destrama. Bratarile se realizează din noduri, cate două noduri pe fiecare fir asa caci trebuie intai sa stiti care sunt cele patru tipuri de noduri: 1. nod la dreapta (nod direct) 2. nod la stanga (nod invers) 3. nod la dreapta dus ““intors 4. nod la stanga dus intors Ca imagini vedeti mai jos cum ar trebui sa arate nodurile: Nod direct Nod invers Prima parte a nodului direct Prima parte a nodului invers A doua parte a nodului direct A doua parte a nodului invers Nod direct complet Nod invers complet Nod la dreapta dus ““intors Nod la stanga dus ““intors Partea a doua a nodului la dreapta dus intors (prima parte e nod direct normal) Partea adoua a nodului la stanga dus intors (prima parte e nod invers normal) Tot ce va ramane de facut este sa puneti cateva fire unul langa altul, faceti un nod la capat, prindeti cu o agrafa de siguranta de o perna (sau de pantaloni, cam deasupra genunchiului), inarmati-va cu rabdare si intrati aici sau aici ca sa aveti la indemana modele (sau dati frau liber imaginatiei) si apucati-va de munca. Atat inceputul cat si sfarsitul bratarii trebuie terminat la nivel cat de cat uniform si împartiti firele în trei dupa care le impletiti. Capetele pentru innodat trebuie să aiba cam 4-5 centimetri. Pe primul site este un link catre un forum unde veti gasi mii de modele. Pe al doilea site veti gasi un “pattern generator“ pentru cei mai avansati sau cu gandire matematica. Spor la munca!


Bratarile prieteniei – Cum se fac?

Bratarile prieteniei
Cred ca multi dintre voi doresc sa afle cum se fac bratarile prieteniei, asa ca mi-am luat inima in dinti si m-am gandit sa va impartasesc cateva din «secretele meseriei».
De ce este nevoie? In primul rand de o forfecuta, una sau doua agrafe de siguranta si fire de bumbac de diferite culori cam de 80-90 centimetri fiecare. In functie de numarul de fire, bratara va iesi mai lata sau mai ingusta. Tipurile de fire de bumbac indicate sunt mouline si cotton perle dar cel mai bine este sa gasiti un fir de bumbac mercerizat (Angelica) pentru ca nu se rasuceste si nu se destrama.
Bratarile se realizează din noduri, cate două noduri pe fiecare fir asa caci trebuie intai sa stiti care sunt cele patru tipuri de noduri:
1. nod la dreapta (nod direct)
2. nod la stanga (nod invers)
3. nod la dreapta dus ““intors
4. nod la stanga dus intors
Ca imagini vedeti mai jos cum ar trebui sa arate nodurile:
Nod direct
Nod invers
Prima parte a nodului direct
Prima parte a nodului invers
A doua parte a nodului direct
A doua parte a nodului invers
Nod direct complet
Nod invers complet
Nod la dreapta dus ““intors
Nod la stanga dus ““intors
Partea a doua a nodului la dreaptadus intors (prima parte e nod direct normal)
Partea adoua a nodului la stanga dus intors (prima parte e nod invers normal)
Tot ce va ramane de facut este sa puneti cateva fire unul langa altul, faceti un nod la capat, prindeti cu o agrafa de siguranta de o perna (sau de pantaloni, cam deasupra genunchiului), inarmati-va cu rabdare si intrati aicisau aici ca sa aveti la indemana modele (sau dati frau liber imaginatiei) si apucati-va de munca. Atat inceputul cat si sfarsitul bratarii trebuie terminat la nivel cat de cat uniform si împartiti firele în trei dupa care le impletiti. Capetele pentru innodat trebuie să aiba cam 4-5 centimetri.
Pe primul site este un link catre un forum unde veti gasi mii de modele.
Pe al doilea site veti gasi un “pattern generator“ pentru cei mai avansati sau cu gandire matematica.
Spor la munca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu